Impreuna cu Societatea Romana de Cardiologie Veterinara oferim serviciul de consult cardiologic pentru animalele de companie. 

Consultul se face intr-un mediu linistit, fara stress pentru animal, fara perioade lungi de asteptare inaintea consultului. De aceea este nevoie de programare. 

Urmand cursurile RCVS, ne-am specializat in acest domeniu, avand posibilitatea de a oferi un consult de calitate, explicatiile necesare pentru ca dvs sa intelegeti ce se intampla cu animalul, si care este cursul tratamentului. 

De ce este important acest consult? Pentru ca nu este doar un consult cardiologic (la inima) ci este un consult general amanuntit, prin care se stabileste daca boala cardiaca este primara sau dobandita ca urmare a unei alte suferinte a organismului. 

Cum se efectueaza consultul si ce trebuie sa stiti:

Consultul cardiologic cuprinde trei mari etape, foarte importante pentru a evidentia un diagnostic corect si clar:

1. Consultul general: cuprinde examinarea fizica a animalului, cantarire, temperatura, ascultatia cordului si a pulmonilor.

2. ECG-ul, reprezinta examinarea activitatii electrice a cordului si reprezentarea grafica a acesteia pe hartie. 

3. Ecografia cardiacă este o metodă imagistică de explorare a inimii.  Cu ajutorul acesteia se pot examina şi măsura cele 4 camere ale inimii, vasele acesteia, precum si raporturile dintre ele.

Tot cu ajutorul ecografiei se pot aprecia morfologa şi funcţia valvelor din interiorul inimii (mitrală, aortică, tricuspidă, pulmonară), precum si stenoze sau dilatatii ale marilor vase (artera pulmonara, aorta, etc.).

Metoda Doppler permite măsurarea vitezei sângelui, evidentiiand anomalitatile de la nivelul valvelor si vaselor. 

Ecografia permite aprecierea activitatii muschiului cardiac si depistarea bolilor cardiace cu mult inainte de a aparea manifestarile clinice. 

Toate acestea fac aceasta metoda de investigatie un "must have" in cardiologie.

Consultul cardiologic este necesar pentru a oferi o siguranta in plus anesteziei generale.